PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Van Gaal passeert vice-aanvoerder Wijnaldum bij Oranje

Louis van Gaal heeft Georginio Wijnaldum gepasseerd voor de komende interlands van het Nederlands elftal. Dit vanwege zijn geringe speeltijd bij zijn club Paris Saint-Germain.

“Sinds onze laatste twee interlands in maart is er in Gini’s situatie helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind.” Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Davy Klaassen, Guus Til en Jordy Clasie zijn de middenvelders in de voorselectie.

De treurige situatie van Wijnaldum in Parijs is bekend. Met hoge verwachtingen tekende hij afgelopen zomer een monstercontract in de Franse hoofdstad, maar veel speeltijd bleef uit. In totaal speelde hij 1914 minuten verdeeld over 36 wedstrijden, wat neerkomt op zo’n 53 minuten per wedstrijd. Van zijn 36 optredens (alle competities) waren er slechts 20 als basisspeler. Het kwam ook zijn rendement niet ten goede. In totaal kwam hij tot slechts 3 goals en 3 assists.

Wijnaldum debuteerde in 2011 in Oranje en zat sinds 2014 altijd bij de selectie (86 interlands). Afgelopen jaar droeg hij bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband, zo ook tijdens het EK. Tijdens de laatste oefenwedstrijden in maart werd echter al duidelijk dat Van Gaal voor hem niet zo’n grote rol weggelegd zag als voorheen. Wijnaldum zat tegen Denemarken (4-2) negentig minuten op de bank en deed tegen Duitsland (1-1) slechts als invaller een helft mee.

The post Van Gaal passeert vice-aanvoerder Wijnaldum bij Oranje first appeared on PSVReport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.