PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ernest Faber is bijna rond met PSV’

Ernest Faber keert naar alle waarschijnlijkheid terug bij PSV. Beide partijen zijn het vrijwel eens over een contract dat de voormalige verdediger voor de komende twee seizoenen assistent-coach maakt bij de huidige Eredivisiekoploper.

Door dit nieuws neemt de kans toe dat Dick Advocaat komende zomer Fred Rutten opvolgt als hoofdtrainer in het Philips Stadion. Tijdens de gesprekken met PSV sprak Faber de voorkeur uit voor een tacticus die hem veel vrijheid zal geven, zo meldt Voetbal International. Daarom verkiest Faber Advocaat boven Louis van Gaal, één van de andere kandidaten. Daarnaast verwacht hij Advocaat goed te kunnen aanvullen bij de begeleiding van talenten.

Faber speelde tussen 1992 en 2004, met een kort uitstapje naar FC Groningen, 175 competitiewedstrijden voor PSV. Tussen 1995 en 1998 werkte hij al samen met Advocaat. Momenteel is Faber eindverantwoordelijke bij FC Eindhoven, maar naar verluidt heeft hij al besloten zijn aflopende verbintenis daar niet te verlengen. Deze week is hij met Oranje op pad voor de oefenpot tegen Engeland op Wembley. Als hij eind deze week terug is, maakt hij zijn vertrek vermoedelijk officieel.

Overigens zal Faber, indien de deal beklonken wordt, niet te maken krijgen met Stef Nijland. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor NEC en hij heeft PSV gezegd komende zomer niet terug te willen keren. “Stef heeft bij ons aangegeven dat hij een volledig nieuwe start wil maken. Wij kunnen ons daar wel iets bij voorstellen”, reageert technisch directeur Marcel Brands. PSV zal meewerken aan een oplossing, al verlangt het wel een transfersom.

Nijland kwam in de zomer van 2008 voor ongeveer vier miljoen euro van FC Groningen naar PSV, maar wist niet door te breken in Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *