PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Fred Rutten nog voor winterstop weg bij PSV’

PSV versterkte de selectie voor het nieuwe seizoen maar liefst negen keer. Na de veelgeprezen dubbeldeal met Dries Mertens en Kevin Strootman trok de Eindhovense club nog vele malen de beurs om nieuwe spelers aan te trekken. Khalid Sinouh, Georginio Wijnaldum, Timothy Derijck, Przemyslaw Tyton (huur), Rúben Bentancourt, Tim Matavz en Jetro Willems trokken ook allen naar het Philips Stadion. Toch verwachten de bezoekers van Voetbalzone dat dat Fred Rutten niet zal redden.

Rutten is begonnen aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer in Eindhoven. In de voorgaande twee jaren wist de coach nog geen prijzen in de wacht te slepen en PSV moet keihard werken om dit seizoen wél succesvol te zijn. Kampioen Ajax raakte op Maarten Stekelenburg na geen bepalende spelers kwijt en hoewel FC Twente het moet doen zonder Theo Janssen en Bryan Ruiz, is ook het team van Co Adriaanse er één om ernstig rekening mee te houden.

Ondanks alle versterkingen lieten technisch manager Marcel Brands en algemeen directeur Tiny Sanders de laatste weken weten dat de landstitel geen must is voor Rutten. Eerder beweerden boze tongen dat Rutten aan het eind van dit seizoen, wanneer zijn driejarig contract afloopt, hoe dan ook plaats moet maken voor een ander. De droomkandidaat zou daarbij Bert van Marwijk zijn. Rutten zelf hoorde nog niets van PSV over een kans op contractverlenging. “Ik ga mijn laatste van drie contractjaren in bij PSV en dan zou het logisch zijn als we om de tafel gaan zitten om de toekomst te bespreken”, merkte Rutten recent nog op.

De ex-trainer van FC Twente en Schalke 04 staat zwaarder onder druk dan ooit tevoren, zo lijkt het. Eindhoven snakt naar de eerste landstitel sinds het seizoen 2007/08 en Rutten moet zijn team daar naartoe zien te leiden. De bezoekers van Voetbalzone verwachten echter dat de coach de rit niet eens af zal maken. 58 procent van de stemmende bezoekers rekent erop dat Rutten de kerst niet haalt, dit seizoen. Het restant, 42 procent, ziet de Wijchenaar wél tot na de winterstop in dienst van PSV blijven. In totaal brachten 11.350 bezoekers hun stem uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *