PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘PSV heeft sterke zaak rondom Zakaria Labyad’

Zakaria Labyad wordt in verband gebracht met een zomerse overstap naar Sporting Lissabon. PSV is echter niet bang voor een snel vertrek van het talent. Volgens Arie Treffers, voormalig zaakwaarnemer van de aanvaller, heeft PSV een sterke zaak.

De zaak rondom Labyad valt te vergelijken met die van Luc Castaignos die Feyenoord afgelopen zomer verliet voor Internazionale. Beide spelers tekenden een contract, inclusief opties, met een lengte van meer dan drie jaar op het moment dat ze zestien jaar waren. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA mag dat niet. Waar Feyenoord bang was een eventuele zaak te verliezen, is die vrees er bij PSV niet.

Labyad was in 2010 bereid om in de zomer van 2012 voor nog eens twee jaar bij te tekenen, dan zou hij wel een bepaald aantal wedstrijden in het eerste elftal achter de rug moeten hebben en hij zou een salarisverhoging krijgen. Dat is in een optie opgenomen en zo wordt de regelgeving van de FIFA omzeild. De mondiale voetbalbond stelt dat een zestienjarige voetballer maximaal voor drie seizoenen mag tekenen en dat daar met geen enkele clausule van mag worden afgeweken.

Brands is echter zeker van zijn zaak. “Wij twijfelen niet aan de rechtsgeldigheid van het contract.” De PSV-manager wordt gesteund door Treffers, zaakwaarnemer van Castaignos en tot een half jaar geleden ook van Labyad. Treffers ontvangt overigens commissie als het contract in stand blijft.

“Zakaria was op de hoogte van de FIFA-regels”, zegt Treffers in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar alle partijen waren ervan overtuigd dat deze oplossing voor zijn ontwikkeling het beste zou zijn. Toenmalig directeur Jan Reker, de familie van Zakaria en ondergetekende. PSV heeft een ijzersterke zaak. Zakaria wist precies waar hij voor tekende. Ik kan me niet voorstellen dat hij dit zal aanvechten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *