‘Rutten mogelijk bezig aan laatste seizoen bij PSV’

In het voetbalprogramma Voetbal International is het gerucht over het aanstaande vertrek van Fred Rutten de wereld in geholpen. Een journalist van het voetbalblad meldde in het programma dat de oefenmeester dit seizoen nog mag afmaken, maar volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid plaats moet gaan maken voor ‘een grote naam‘.

Journalist Thijs Slegers van Voetbal International meldde dit. Binnen de organisatie bij PSV zouden er afspraken zijn gemaakt met Rutten om deze zomer een gesprek aan te gaan omtrent de prestaties en het functioneren van de trainer. Ook zou er dan gepraat worden over een mogelijke nieuwe verbintenis aangezien het contract van Rutten in 2012 afloopt. “Tot op de dag van vandaag heeft de trainer echter niets gehoord van technisch directeur Marcel Brands en kornuiten. Niemand heeft bovendien uitgedragen verder te willen met Rutten”, aldus Slegers.Het stilzwijgen van de Eindhovense directie is echter wel opmerkelijk. De spelers die het niet konden vinden met de trainer of niet met hem verder wilden zijn allemaal vertrokken uit Eindhoven. Volgens Slegers zijn zij allemaal de deur uitgewerkt om een goede verstandhouding tussen trainer en bestuur te houden.

Na het seizoen zou Rutten dus de Lichtstad verlaten. Over opvolgers werd er in het programma dan ook al volop gediscussieerd. De droomopvolger van Rutten zou namelijk Bert van Marwijk zijn, die momenteel nog onder contract staat in Zeist als bondscoach van het Nederlands elftal. Ook noemde Thijs Slegers nog enkele andere namen. “Louis van Gaal zal tegen die tijd wel weer aan het werk willen, en Co Adriaanse heeft bij FC Twente maar een contract voor één jaar. Bondscoach Bert van Marwijk staat bovenaan het lijstje van de PSV-directie”, besloot Slegers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *