PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Zakaria Labyad transfervrij naar Sporting Lissabon’

PSV was al gewaarschuwd door eerdere berichten, maar heeft blijkbaar niet tijdig genoeg kunnen ingrijpen. Zakaria Labyad, de nieuwe doorgebroken parel uit de jeugdopleiding, vertrekt aan het eind van dit seizoen transfervrij naar Sporting Lissabon.

Dit weet De Telegraaf. Het is een opvallende en zure mededeling tegelijk voor PSV, want de club was altijd in de veronderstelling een eenzijdige optie in het huidige contract van de 18-jarige aanvaller te hebben, waardoor ze hem automatisch vast kon leggen tot 2014.

Zaak was echter wel, dat hij een verbeterde overeenkomst verdiende, omdat Labyad inmiddels basisspeler is en recht heeft op meer salaris. De Telegraaf weet bovendien dat deze optie internationaal gezien niet rechtsgeldig is, waardoor de Portugezen de Marokkaan over een halfjaar transfervrij overnemen.
In Lissabon tekent Labyad een vijfjarige verbintenis. Hij legde onlangs een nieuw contractvoorstel van PSV naast zich neer en kiest voor een avontuur bij de nummer drie van de Portugese competitie, waar ook de Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *