PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘100 miljoen klapper lonkt voor Jerdy Schouten’

Jerdy Schouten heeft een formidabel seizoen achter de rug met PSV. Nu gaat de controleur met Oranje mee naar het EK in Duitsland. En dat kan voor een ware transferontploffing voor hem gaan zorgen.

Het is natuurlijk allerminst zeker dat bondscoach Ronald Koeman hem in de basis zet, maar het is óók geen onmogelijkheid. Voorafgaand aan het seizoen 2023-2024 betaalde PSV in ieder geval vijftien miljoen euro voor zijn spelmaker, diens waarde slechts een klein jaartje later al op maar liefst 28 miljoen euro wordt geschat. En dat bedrag zou natuurlijk nog veel verder kunnen stijgen.

Aan interesse ook geen gebrek, want het Eindhovens Dagblad bracht onlangs Champions League-finalist Borussia Dortmund én Serie A-grootmacht Juventus in verband met Schouten. De spelers die PSV de Eredivisie-schaal bezorgden doen het goed in de Europese top, want ook voetballers als Joey Veerman en Johan Bakayoko hebben veel vrijers.

Bij VoetbalPrimeur kreeg Willy van de Kerkhof de vraag welke PSV’er deze zomer níét mag vertrekken, onder geen beding. “Schouten!”, schreeuwde hij bijna uit. “Die moet hier blijven. En als hij weggaat, dan moet hij honderd miljoen euro opbrengen. Hij is de heerser van de achterhoede en het middenveld. Hij geeft bijna geen foute ballen, is altijd aanspeelbaar, is sterk met de kop en heeft een goede conditie. Een allround-speler. Je zou bijna zeggen: een type Van de Kerkhof.”

Het bericht ‘100 miljoen klapper lonkt voor Jerdy Schouten’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *