PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ajax en Feyenoord waren ook in de race om PSV-aanwinst’

Jerdy Schouten verruilde deze zomer het Italiaanse Bologna voor een avontuur bij PSV. Een verrassende stap van de middenvelder omdat ook AC Milan, Ajax en Feyenoord interesse in hem hadden. Hij koos uiteindelijk voor Eindhoven, tot onvrede van zijn familie.

“Ik heb in de winterperiode met Arne Slot gesproken”, vertelt Schouten in gesprek met Voetbal International. “En als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naartoe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt. Mijn oudoom (Henk Schouten, red.) heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet.”

Naast Feyenoord waren dus ook PSV en Ajax in de markt. “Dat de topdrie me wilde, streelt zeker”, geeft hij aan. “Zes jaar geleden zat ik bij Telstar terwijl ik niet wist of het ooit nog wat zou worden met mij als prof. En dan nu de gehele Nederlandse top die me wilde. Als kind droom je ervan om in de topdrie te voetballen.”

Schouten maakte indruk bij Bologna en had ook bij AC Milan kunnen tekenen. “Ik snap het als veel mensen zeggen: “De top van Italië is toch hoger?” Maar ik denk anders, want ik vind dit echt minstens even mooi. Zonder verder op namen van clubs in te gaan, ik had het beste gevoel bij PSV. Dan maakt het niet of een club een grotere naam heeft of dat ik ergens anders meer kan verdienen. Geld is op zo’n moment ondergeschikt. Ik maak een hele bewuste keuze die past bij dit moment in mijn carrière.”

The post ‘Ajax en Feyenoord waren ook in de race om PSV-aanwinst’ appeared first on PSVReport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *