PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ajax neemt deze zomer afscheid van grootverdiener’

Ajax zal deze zomer naar alle waarschijnlijkheid afscheid gaan nemen van Steven Bergwijn. Hier maakt het AD melding van. Ditzelfde geldt ook voor Borna Sosa en Carlos Forbs.

Bergwijn zou nog altijd een gewilde speler in de Premier League zijn, waar onder meer West Ham United geïnteresseerd is in de diensten van de buitenspeler. Dat meldde transferexpert Fabrizio Romano onlangs. In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelt Ajax-watcher Johan Inan ‘dat Steven Bergwijn een optie is om te verkopen’. “Die vertegenwoordigt een aardige marktwaarde.”

Romano meldde dat de oud-aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur en PSV bijna een slordige 25 miljoen euro moet kosten. “Een maand geleden heeft zijn management de club te kennen gegeven dat zij openstaan voor een stap”, stelt Inan. “Dat kan een sportieve stap zijn naar de Bundesliga of Premier League, waar West Ham United nog steeds geïnteresseerd is.”

Ook hoort een overgang naar Saudi-Arabië volgens Inan nog tot de mogelijkheden. “Het kan ook een financiële stap zijn naar de zandbak. Daar heb je Mika Godts achter de hand, dus ik denk dat Ajax dat overweegt.” Inan verwacht daarnaast dat Ajax gefaseerd een aantal zomeraankopen gaat slijten. “Verder is er een elftal aan veelal jonge buitenlandse spelers gehaald afgelopen zomer. Die hebben lang niet allemaal voldaan. Die gaan niet allemaal in één keer weg, maar worden gefaseerd verkocht.” De Ajax-watcher voorziet in ieder geval een tweetal transfer die gaan plaatsvinden. “Ik denk dat we Forbs volgend jaar niet meer in de Arena zien en dat verwacht ik ook van Borna Sosa. Zo gaat Ajax proberen geld binnen te harken.”

Het bericht ‘Ajax neemt deze zomer afscheid van grootverdiener’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *