PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Ajax pakt mooie winst op totale miskoop

Francisco Conceição maakt definitief de overstap van Ajax naar FC Porto. De Portugese club heeft de koopoptie namelijk gelicht en maken ruim tien miljoen euro over aan de Amsterdammers.

Hij maakte twee jaar geleden nog de omgekeerde move van Porto naar Ajax, dat 5 miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste seizoen in Nederland kon de behendige vleugelflitser geen vaste basisplaats afdwingen in een mager seizoen voor de Amsterdammers. Op huurbasis keerde hij terug naar zijn vorige club, dat de koopoptie voor 10,5 miljoen euro lichtte. Zo maakte Ajax toch nog een mooie winst op de weinig gelukkige aankoop.

De 21-jarige aanvaller bloeide afgelopen jaargang op onder zijn coachende vader Sergio. In alle competitie kwam Conceição tot 43 officiële duels, waarin hij goed was voor 8 goals en 8 assists. Dit voorjaar werd de dribbelaar beloond met zijn debuut in de nationale ploeg, hij behoort tot de Portugese selectie die straks op het EK actief is.

Bij Ajax blijft Conceição steken op 28 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf. Voor Jong Ajax vond hij vijf keer het net in zeven duels.

Het bericht Ajax pakt mooie winst op totale miskoop verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *