PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ajax-speler met Oranje mee naar het EK’

Volgens analist Karim el Ahmadi zou bondscoach Ronald Koeman er goed aan doen om Steven Bergwijn deze zomer mee te nemen naar het EK voetbal.

Tegen Almere City FC scoorde de aanvaller een hattrick voor Ajax, maar eerder dit seizoen was het niet veel soeps wat hij liet zien. El Ahmadi oordeelt echter bij ESPN: “Dit was de Bergwijn die we kennen van PSV. We hebben wel af en toe wat van hem gezien dit jaar, maar niet genoeg. Hij speelde vandaag echt heel goed. Volgens mij is die jongen na januari ook niet heel fit geweest en heeft hij niet veel wedstrijden gespeeld. Maar als hij echt fit is, vind ik dat hij mee moet met het Nederlands elftal.”

De oud-Feyenoorder zet zijn woorden kracht bij: “Dit is gewoon een kwaliteitsspeler. Als deze jongen echt fit is, vind ik hem één van de betere spelers van de Eredivisie. Ik denk echt wel dat hij misschien nog wel van waarde kan zijn op het EK.”

Volgens El Ahmadi was Bergwijn in zijn begintijd bij Ajax fitter dan daarna: “Toen zag je dat hij nog die Premier League-fitheid had. Toen kwam hij terug, toen was hij geweldig. Daarna eigenlijk heel weinig van hem gezien. Maar wat ik vandaag heb gezien is een speler met extra kwaliteiten, een wapen.”

Het bericht ‘Ajax-speler met Oranje mee naar het EK’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *