PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ajax-ster vertrekt, kansen om te investeren’

Het ziet ernaar uit dat Steven Berghuis zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Verschillende Turkse media weten namelijk te melden dat de aanvaller in onderhandeling is met Besiktas.

De interesse komt niet uit de lucht vallen. Waar de Turken hem in een eerder stadium al eens probeerden te halen, heeft de komst van Giovanni van Bronckhorst alles alleen maar waarschijnlijker gemaakt. Beide mannen kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Feyenoord en hebben een goede band met elkaar.

Naar verluidt heeft Berghuis intussen een persoonlijk akkoord bereikt. Ajax en Besiktas voeren momenteel gesprekken om het eens te worden over een transfersom. Aangezien Berghuis nog een contract heeft van een jaar, en niet in de selectie van het Nederlands elftal zit, lijkt een deal aanstaande te zijn.

Het vertrek van de 32-jarige vleugelaanvaller betekent dat Ajax kwaliteiten inlevert, maar eveneens ruimte krijgt in de salarishuishouding. Berghuis was een van de topverdieners van de vereniging en zou zo’n 4 miljoen euro per jaar opstrijken. Dat geld kan technisch directeur Alex Kroes nu in een ander investeren.

Voor de Amsterdammers begint de tijd te dringen. Aan het einde van volgende maand staan namelijk al cruciale wedstrijden op het programma, in de voorronde van de Europa League. Het valt daarbij niet uit te sluiten dat er meer spelers, waaronder Steven Bergwijn, afscheid zullen nemen.

Het bericht ‘Ajax-ster vertrekt, kansen om te investeren’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *