‘Ajax tegen PSV Eindhoven met wel hele opvallende spits’

Gisteren in het met 3-0 gewonnen CL-duel tegen AEK Athene moest Klaas-Jan Huntelaar met een blessure naar de kant. Zondag staat de topper tegen PSV op het programma en het is onduidelijk of hij daar kan spelen. Volgens Valentijn Driessen heeft oefenmeester Erik ten Hag een opvallende oplossing in gedachten.

Hij stelt in De Telegraaf over de blessure van The Hunter: “Meestal is dat niet in drie à vier dagen over en dan staat Dusan Tadic waarschijnlijk in de spits tegen PSV. En ik denk dat PSV meer moeite zal hebben met hem dan met Huntelaar, tegen wie Daniel Schwaab en Nick Viergever gewoon kunnen oplopen. Tadic is beweeglijker en trekt weg uit de spits, waardoor er ook ruimte ontstaat voor opkomende spelers. Dus de blessure van Huntelaar kan ook een geluk bij een ongeluk zijn voor Ajax.”

Zelf liet Huntelaar overigens al weten: “De wissel was uit voorzorg. Er kwamen wat problemen op in zijn spieren. Of hij zondag kan spelen? Daar kan ik nu nog geen zinnig woord over zeggen.” Ook Dolberg zou kunnen spelen in het Philips Stadion, maar de Deen is nog niet helemaal wedstrijdfit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *