Anderlecht-interesse gekraakt: ‘Als ik aan Cocu denk, denk ik niet aan succes’

Nico Dijkshoorn vindt het onbegrijpelijk dat Anderlecht Phillip Cocu heeft omcirkeld als topkandidaat voor de vacante trainerspositie. Dat schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad

“Wat heeft Anderlecht toch met mislukte Nederlandse trainers? Waar zit hem de aantrekkingskracht? Als ik de naam Phillip Cocu hoor, dan denk ik niet meteen aan succes”, trekt Dijkshoorn van leer in Het Nieuwsblad. Dijkshoorn denkt dat Cocu enkel bij oude liefde PSV past. “Wat ik wil zeggen: de overstap is te groot. Phillip is te zeer beïnvloed door jarenlange gemoedelijkheid, vertrouwdheid en rust. In slaap gesust door onbeperkt krediet, omdat hij een zoon van de club is.”

Dijkshoorn vindt daarom dat Anderlecht nog maar eens goed na moet denken voordat Cocu een lucratief contract wordt voorgeschoteld. “Cocu heeft heel erg slecht gepresteerd in Turkije en als trainer alleen enkele jaren goede resultaten gehaald op de plek waar hij iedere grasspriet kent. Is het dan verstandig van Anderlecht om voor zo’n trainer 4 miljoen euro per jaar te betalen? Dat lijkt mij een enorm risico”, aldus Dijkshoorn.

Lees ook: ‘Cocu wil eigen assistenten meenemen, interim-trainer Anderlecht moet vrezen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *