Bergwijn: ‘Had niks met Ajax te maken, maar puur met een aantal mensen’

Steven Bergwijn heeft nooit spijt gehad van zijn overstap van Ajax naar PSV in 2011. Zijn vader reed hem iedere ochtend naar Eindhoven voor de training.

“Mijn vader wist gewoon dat ik het niet meer zag zitten bij Ajax”, zegt de inmiddels 21-jarige aanvaller in De Telegraaf. “Als je zoon het niet wil, dan doe je als vader alles om hem daar weg te krijgen.” Het verhaal gaat dat zijn vader met een witte zakdoek zwaaide naar toenmalig jeugdtrainer Orlando Trustfull, nadat die Bergwijn op de bank had gezet.

“Ik moet eerlijk zeggen: ik heb hem daar nooit naar gevraagd”, reageert Bergwijn. “Ik was gewoon blij dat het zover was. Dat ik kon gaan. Ik mocht wel naar het volgende elftal bij Ajax, maar voor mij was het klaar. Dat had niks met de club te maken, maar puur met een aantal mensen dat er toen zat. Die zijn nu allemaal weg. Het is ook alweer een tijdje geleden natuurlijk.”

Wel bewaart Bergwijn goede herinneringen aan ploeggenoot Abdelhak Nouri. Hij speelt bij PSV met rugnummer 17. Het nummer van Nouri was niet geheel toevallig het dubbele, 34. “Daar is wel over nagedacht, inderdaad. Ik denk elke dag aan Appie. Zijn broer spreek ik nog dagelijks, over van alles en nog wat. Soms stuur ik alleen een hartje. Ik weet dat zij trots op mij zijn. Appie ook. Ook voor hem wil ik zo door blijven gaan.”

Lees ookBergwijn hoopt op passend PSV-afscheid: ‘Derde titel en misschien Gouden Schoen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *