Bergwijn kiest lastigste Champions League-tegenstander: “Puur door de manier”

Steven Bergwijn wil de Champions League-campagne afsluiten met een resultaat tegen Internazionale. PSV gaat dinsdag op bezoek in Milaan.

Voor Bergwijn is de Champions League hét podium om zich te laten zien. “Maar in de Eredivisie moeten we die wedstrijden ook winnen. Je moet het toch doen. Dat is ook een uitdaging”, aldus Bergwijn in De Telegraaf. Hij voelt dat wedstrijden over de grens belangrijk zijn voor zijn ontwikkeling. “Dat helpt natuurlijk enorm mee. Van wedstrijden op topniveau word ik beter.”

De PSV-aanvaller kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn optredens in de Champions League. “Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld, maar ook een paar mindere. Dat is ook niet zo gek in deze poule, denk ik. Tot nu toe vond ik Spurs de lastigste tegenstander. Niet zozeer door mijn directe tegenstander op Wembley, Serge Aurier, maar puur door de manier waarop zij speelden.”

Eerst wacht nog de laatste Champions League-wedstrijd, uit tegen Inter. “Ik heb er nooit gespeeld, maar ben er al wel eens geweest. Ik weet niet meer welke wedstrijd, maar wel dat AC Milan speelde. Dat was tijdens een voetbaltripje met Ajax. Maar nee, dit is zeker niet alleen een tripje voor ons.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *