PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Bergwijn komt nu echt als een komeet, het wordt een spectaculaire aanvaller’

Een doorbraak van Steven Bergwijn bij PSV liet lang op zich wachten, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de ploeg van coach Mark van Bommel. Johan Derksen en Ronald de Boer prijzen de 21-jarige aanvaller na het 1-1 gelijkspel bij Internazinale in de Champions League.

“In het begin zat er niet veel verbetering in, maar hij komt nu echt als een komeet”, stelt Derksen bij Veronica. Bergwijn gaf tegen Inter de assist op Hirving Lozano, die raak kopte. “Ik vind het echt de aanvaller met de meeste dreiging op de Nederlandse velden op het ogenblik. Hij is natuurlijk fysiek sterk. Ik denk dat het een heel spectaculaire aanvaller wordt.”

De Boer adviseert Bergwijn wel om een transfer nog even uit te stellen. “Ik vind dat hij nog één jaar bij PSV moet blijven. Ik vind dat hij zich nog steeds kan verbeteren, in het afwerken bijvoorbeeld. Als je hem met De Ligt vergelijkt, die kan al wel de stap maken. Wat ik wel mooi vind. Het duurde wat lang, maar PSV zei altijd: het is een geweldenaar, we hebben zo veel vertrouwen in deze jongen.”

“Nou dat is wel gebleken”, aldus De Boer. “Hij is echt een groot talent. Nog een jaartje bij PSV en dan kan hij écht een grote stap maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *