PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Bergwijn ‘nog niet van niveau’ Ajax-duo: ‘Zij excelleren al in Champions League’

Waar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt dagelijks in verband worden gebracht met een toptransfer, is het rond Steven Bergwijn nog relatief rustig. Volgens Aad de Mos doet de 21-jarige aanvaller er goed aan om nog een seizoen bij PSV te blijven.

“Hij moet zich blijven ontwikkelen in de Eredivisie”, stelt De Mos in gesprek met Omroep Brabant. “Als PSV weer de Champions League haalt, dan wordt hij daar ook beter van. Daarnaast kan hij nog proberen om een vaste plek in Oranje te veroveren.”

De Telegraaf pakte donderdagavond groot uit met de op handen zijnde megatransfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain. Ajax ontvangt liefst 75 miljoen euro. “Die is van een ander niveau”, reageert De Mos. “Matthijs (de Ligt red.) en Frenkie excelleren al in de Champions League. Bergwijn nog niet. Hij is nog niet klaar voor de absolute top.”

Bergwijn wordt regelmatig vergeleken met voorganger Memphis Depay bij PSV. “De fratsen die Memphis heeft uitgehaald, dat zal Bergwijn niet doen, denk ik. Die is veel stabieler in zijn gedrag. Bergwijn is relaxter in zijn bovenkamer”, aldus De Mos, die ook binnen de lijnen verschillen ziet. “Bergwijn is dynamischer en beter in de kleine ruimte.”

Bergwijn moet op zijn beurt weer meer gaan scoren, meent De Mos, die wel vertrouwen heeft in de aanvaller. “Hij kan de top halen.”

Lees ook‘Bergwijn staat echt op de radar bij Bayern München, in die categorie denken ze’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *