Bergwijn over Europese interesse: ‘Bij vlagen laten zien wat ik in mijn mars heb’

Steven Bergwijn mag zich in de belangstelling verheugen van diverse Europese topclubs. De 21-jarige aanvaller lijkt dan ook bezig aan zijn laatste seizoen bij PSV, maar over zijn sportieve toekomst maakt hij zich nog niet druk.

“Wat de toekomst brengt, zien we dan wel weer. Ik laat het allemaal over aan mijn zaakwaarnemer. Nee, ik vraag er ook nooit naar”, zegt Bergwijn in De Telegraaf. Hij weet dat de ogen van de scouts vooral op hem gericht zijn in de Champions League en de topduels in de Eredivisie. “Ik heb bij vlagen wel laten zien wat ik in mijn mars heb. Maar clubs kijken niet naar één wedstrijd, maar naar het hele seizoen.”

Bergwijn is met negen goals en zeven assists een van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Vorig seizoen stokte de teller bij acht treffers en was hij even zo vaak aangever. “Ik ben vanaf nu de eerste dag basisspeler. Ons spel is ook veranderd. Vorig seizoen stond ik gedurig naast Josh (linksback Brenet, red.) mee te verdedigen. Nu kom ik daar bijna nooit meer en hoef ik minder heen en weer te lopen.”

“Ja, het zou mooi zijn: een derde titel en misschien de Gouden Schoen. Maar dat is nog zo ver weg. We moeten gewoon naar onszelf kijken. Als we alles winnen is er niets aan de hand. Simpel, toch?”, besluit Bergwijn.

Lees ook‘Europese top jaagt op PSV-duo: vertrek in de zomer is nagenoeg zeker’

Lees ookThe Sun: United heeft Bergwijn in vizier en stuurt scouts naar Emmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *