Bergwijn volgt voorbeeld PSV-collega’s niet: “Krijg ik buikpijn van”

Steven Bergwijn is vereerd dat hij vergeleken wordt met Cristiano Ronaldo. De PSV’er neemt een voorbeeld aan de 33-jarige Portugese superster en wil zich continu blijven verbeteren. Dat Bergwijn in een adem wordt genoemd met Ronaldo, doet hem goed.

“Natuurlijk. Heel mooi dat mensen over mij zeggen dat ik net zo’n doorzetter ben als Ronaldo”, vertelt Bergwijn in een interview met ELF Voetbal. “Ik heb zijn film gezien. Geweldig om te zien wat hij er allemaal voor doet. In zijn film wordt haarfijn duidelijk hoeveel werk voorafgaat aan succes.”

“Hij is waar hij is omdat hij altijd vol overgave aan zichzelf heeft gesleuteld. Dat werkt, zo heb ik zelf inmiddels ook ervaren”, gaat Bergwijn verder. “Maar zijn film laat ook iets anders zien: dat het altijd nog een stapje méér kan. Je kunt altijd nóg meer in jezelf investeren. Je ontdekt altijd weer nieuwe manieren om je te verbeteren. Manieren die bij je passen. Zoals met voeding bijvoorbeeld.”

Zijn ploeggenoten bij PSV drinken eiwitshakes om te herstellen, maar die zijn niet aan Bergwijn besteed. Zijn spieren ontwikkelen zich natuurlijk, zegt hij. “Krijg ik buikpijn van. Ik heb nu een eigen programma, speciaal voor mij samengesteld. Hoe dat precies eruitziet houden we binnenskamers, maar er komen in ieder geval geen shakes in voor, haha.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *