Bosz: “Twee, denk ik. Ajax en PSV. De rest niet. Ook Feyenoord denk ik niet”

PSV en Ajax zijn de enige twee Nederlandse clubs die mee zouden kunnen in de Bundesliga. Voor Feyenoord is het niveau in de Duitse competitie te hoog. Dat vermoeden spreekt Peter Bosz uit in een groot interview met het magazine van spelersvakbond VVCS. 

Bosz, die zondag werd aangesteld door Bayer Leverkusen, werkte in 2017 een aantal maanden bij Borussia Dortmund. Hij raakte onder de indruk van het niveau in de Bundesliga. Welke teams volgens hem mee zouden kunnen strijden in de Duitse competitie? “Twee, denk ik. Ajax en PSV. De rest niet. Ook Feyenoord denk ik niet. Ik vind dat de ploegen in de Bundesliga een hoger niveau hebben. Dat denk ik, maar je weet het niet”, reageert de 55-jarige coach.

“Toen Ajax voor de Champions League naar Bayern München toe moest, dachten we allemaal zoiets van: als dat maar goed gaat. Dat dacht ik ook gedurende de eerste tien minuten. Maar Ajax heeft daar een wedstrijd gespeeld waar ik blij van werd. Voor mij was het de bevestiging van wat ik altijd gezegd heb. Nederland moet trouw blijven aan haar voetbalcultuur.”

Lef en initiatief
Bosz gelooft sowieso heilig in z’n eigen voetbalfilosofie. “Een heleboel mensen hebben heel lang van alles geroepen. Naïef, achterhaald, je moet mee met de moderne ontwikkelingen… Ajax logenstrafte dat. Ajax heeft gewoon met lef, met initiatief gevoetbald. Ze zijn gaan opbouwen van achteruit, ze hebben druk gezet, de Nederlandse manier van voetballen. En ze hadden moeten winnen. Dat is het enige dat je Ajax mag verwijten in die wedstrijd.”

Lees ook: Bosz sprak met Blind over De Ligt: “Je gaat me waarschijnlijk uitlachen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *