PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Brian Brobbey heeft spijt van keuze uit het verleden’

In 2022 koos Brian Brobbey ervoor om Ajax te verruilen voor een avontuur bij Red Bull Leipzig. Achteraf gezien geen goede keuze. Dit heeft de spits laten weten in het programma ‘Wij Houden van Oranje op SBS6‘.

De Oranje-international doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar mede door de concurrentie met Sébastien Haller kwam hij maar niet in de hoofdmacht terecht. In de zomer van 2022 liep zijn contract af en dat besloot Brobbey niet te verlengen. Het resulteerde in een vertrek naar Duitsland.

Brobbey had het in Leipzig echter niet naar zijn zin en kwam in een half jaar tijd slechts tot twee basisplaatsen en twaalf invalbeurten, waarin hij geen doelpunt maakte. Hij had het geluk dat Ajax bereid was om hem na een half jaar alweer voor de rest van het seizoen op huurbasis over te nemen.

Ajax haalde hem in 2023 voor een bedrag van meer dan 16 miljoen euro definitief terug naar Amsterdam. Niet alleen was dat financieel pijnlijk voor de club, ook had Brobbey spijt van zijn keuze om vroegtijdig uit de Johan Cruijff ArenA te vertrekken. Hij had dat naar eigen zeggen niet moeten doen.

“Als ik het nu had gedaan, was ik bij Ajax gebleven, sowieso. Maar ik heb veel dingen geleerd daar: nieuwe spelers, nieuwe omgeving. Ja, zeker weten dat het me ook veel heeft gebracht.” Dit seizoen kwam Brobbey in 30 wedstrijden in de Eredivisie tot achttien doelpunten en acht assists.

Het bericht ‘Brian Brobbey heeft spijt van keuze uit het verleden’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *