De Eredivisie-flops: ‘rode’ Nieuwkoop en Yuki plus dramatisch duo uit Zwolle

Hoewel winterkampioen PSV nog maar eens een zege boekte, was speelronde 17 er voor Gastón Pereiro een om snel te vergeten. De Uruguayaanse stilist werd al na een halfuur gewisseld tegen AZ. Meer ellende voor Pereiro: hij is genomineerd voor ons flopteam van de week. Andere spelers in het lijstje: Bart Nieuwkoop, Yuki Kobayashi en Bryan Linssen. 

Diederik Boer (PEC Zwolle)
De meest ervaren man op het veld benadeelde zijn werkgever PEC door tijdens het uitduel met VVV-Venlo al snel een rode kaart te incasseren. Boer ging als een karatekid door op Patrick Joosten en kon inrukken. Daarna speelden de dolende gasten uit Zwolle een verloren wedstrijd. 

Bart Nieuwkoop (Feyenoord)
Schlemiel van de middag bij ADO Den Haag-Feyenoord (2-2) was Nieuwkoop. De zeer matig spelende rechtsback incasseerde twee keer geel. Nieuwkoop veroorzaakte bovendien een penalty. Een vervelende kerst voor hem. 

Kik Pierie (sc Heerenveen)
De meest onberekenbare ploeg van dit seizoen is misschien wel Heerenveen. Bij de Friese formatie van trainer Jan Olde Riekerink weet je nooit wat je krijgt. Op bezoek bij NAC Breda werd er zaterdag met 4-2 verloren. Pierie deed werkelijk alles fout. Zijn tegenstander Mikhail Rosheuvel scoorde twee keer. 


Hervé Matthys (Excelsior)
Wat was Excelsior zaterdagavond precies aan het doen tegen Heracles? Op het eigen veld werd er met 3-0 verloren en met name achterin was het een grote chaos. Matthys speelde onthutsend zwak. 

Clint Leemans (PEC Zwolle)
Pijnlijk voor Leemans, die uitgerekend tegen z’n oude club er niets van bakte. PEC verloor op bezoek bij VVV kansloos met 2-0. Leemans dacht een stapje hogerop te maken met zijn zomerse transfer van Venlo naar Zwolle, maar voorlopig is die overstap een fiasco gebleken. 

Gastón Pereiro (PSV)
Het is sinds zijn komst naar Eindhoven al zó vaak gezegd en geschreven en ook nu bleek het weer: op Pereiro valt werkelijk geen peil te trekken. De Uruguayaan wisselt geniale momenten af met wedstrijden waarin álles mislukt. Zaterdag, tegen AZ, greep PSV-trainer Mark van Bommel al na een halfuur in. Zónder Pereiro slaagde de koploper van de Eredivisie erin om een 0-1 achterstand om te draaien naar een overwinning. 


Yuki Kobayashi (sc Heerenveen)
Wat bezielde Kobayashi, bij het inzetten van die doldwaze sliding op slag van rust? Nadat Ben Rienstra al was weggestuurd, kon ook de Japanse middenvelder vroegtijdig inrukken met rood. Heerenveen speelde daarna een verloren wedstrijd tegen NAC. 

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Hoge verwachtingen voor het altijd beladen thuisduel met Ajax, maar Utrecht was zondagmiddag simpelweg een paar maten te klein voor de nummer twee van de Eredivisie. De razendsnelle Kerk grossierde in balverlies en mislukte acties. 

Elías Már Ómarsson (Excelsior)
Voor de zoveelste keer ging Excelsior hard onderuit in eigen stadion. Natuurlijk kwam dat voor een groot deel door de wanorde in de achterhoede, maar ook de aanvallers van de Rotterdamse club hadden een offday. Bij Ómarsson lukte er he-le-maal niets. 


Bryan Linssen (Vitesse)
Vitesse-trainer Leonid Slutsky zal tijdens de tweede seizoenshelft niet snel meer kiezen voor Linssen als valse spits. Hoewel de kleine aanvaller de laatste weken veel scoorde, bleek hij op bezoek bij De Graafschap (2-2) absoluut ongeschikt voor die rol. Het leek nergens op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *