De Jong na rampmiddag in Emmen: “Ik weet niet hoe ik dat het beste kan verwoorden”


Luuk de Jong vindt het ongelooflijk dat PSV zondag twee punten heeft laten liggen tegen FC Emmen. Voor de koploper van de Eredivisie leek er tot de tachtigste minuut geen vuiltje aan de lucht – tót Nicklas Pedersen inviel en de thuisploeg met twee treffers aan een remise hielp.

Door het puntenverlies in Drenthe dreigt PSV later op de dag de koppositie kwijt te raken aan Ajax. De Jong, die de openingstreffer binnenkopte na een kwartier, stond na de wedstrijd gefrustreerd voor de camera van FOX Sports“Hoe dit mogelijk is? Tja… Het enige dat zij doen is opportunistisch spelen, dat weet je. De lange bal en hopen dat-ie goed valt. Bij 2-0 voor moet het natuurlijk klaar zijn, maar ze scoren toch uit het niets.”

“Daarna wordt het alles-of-niets en valt hij voor Emmen nog een keer goed”, vervolgde De Jong. “In de eerste helft ben je veel sterker en dominant. Je laat na om meer goals te maken. Als je het uiteindelijk niet over de streep trekt, dan verdien je het ook niet. 0-2 of 0-3 was gezien het spelbeeld normaal geweest bij rust.”

“Op een gegeven moment waren we niet meer scherp genoeg. Ik weet niet hoe ik dat het beste kan verwoorden. Kunstgras? Daar hebben zij ook last van natuurlijk. Je staat 2-0 voor, er mag niks aan de hand zijn. Nu moet je het jezelf heel erg aanrekenen. We gaan er nu flink van balen en erover praten.”

Lees ook: Koploper PSV geeft zege uit handen in Emmen en begint rampzalig aan 2019


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!