De Jong over kloof met PSV en Ajax: ‘Wij hadden óók 100 miljoen’


Het gat met PSV en Ajax is zéker niet onoverbrugbaar voor Feyenoord. Dat zegt algemeen directeur Jan de Jong in gesprek met De Telegraaf. Hij spreekt van een ‘tijdelijke’ kloof. 

Zodra Feyenoord over een nieuw stadion beschikt, kan het sportief weer de concurrentie aangaan met de rivalen uit Eindhoven en Amsterdam, meent De Jong. De financiële gat is nu nog te overzien. 

“Feyenoord komt van een situatie met min 43 miljoen euro eigen vermogen naar een financieel heel gezonde situatie en vijf prijzen in de laatste drie jaar. Vorig jaar hadden wij ook een begroting van 100 miljoen euro dankzij de Champions League. Dat bedrag gaat PSV dit seizoen ook halen en dat komt door deelname aan diezelfde Champions League.”

Mochten de Feyenoorders meerdere jaren op rij Europees voetbal mislopen, dán ontstaat er een serieus probleem. “Het is een kwestie van bijblijven en mede met de pareltjes uit de eigen jeugdopleiding creatief zijn om straks weer toe te slaan. Als je vijf jaar achtereen geen Europees voetbal zou hebben, kom je op een grote achterstand.”


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!