De Jong voorspelde puntenverlies: ‘Geen indekken, maar een realistische kijk’


Luuk de Jong baalt na het puntenverlies van Ajax extra van het feit dat PSV niet kon winnen in Emmen. De aanvalsleider van de Eindhovenaren besefte in de bus dat zijn ploeg een kans om uit te lopen liet schieten in Drenthe.

PSV incasseerde in blessuretijd de 2-2 van Nicklas Pedersen en speelde daardoor gelijk, maar even later liet ook Ajax punten liggen tegen Heerenveen (4-4). “We waren ongeveer bij Arnhem toen de 4-4 viel in de Arena”, zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Wat je dan denkt? Ja, van alles. Vooral ongeloof hoe alles loopt op zo’n eerste zondag na de winterstop.”

“Maar je baalt ook meteen van de kans die je zelf hebt laten liggen”, vervolgt de topscorer van de Eredivisie. “Ik bedoel: achteraf hadden wij ook verder uit kunnen lopen en vier punten op Ajax voor kunnen staan.”

De Jong had al voorspeld dat beide titelkandidaten nog wel punten zouden laten liggen, maar had niet verwacht dat het al zo snel zou gebeuren. “Er gaan zeker nog punten verspeeld worden. Dat zei ik, hè. Dat was geen indekken, maar gewoon een realistische kijk. Je ziet zelfs in Frankrijk dat het oppermachtige Paris Saint-Germain wel eens wat laat liggen. Maar natuurlijk dacht ik niet: het gebeurt ons al meteen in Emmen.”


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!