PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Derksen heeft dringend advies voor ‘veteraan’ Robben: ‘Slaat nergens op’

Als Arjen Robben slim is, zet-ie zijn loopbaan níet voort bij FC Groningen. Dat zegt Johan Derksen in gesprek met Dagblad van het Noorden. Eerder deze week werd bekend dat Robben (34) komende zomer vertrekt bij Bayern München. 

In de wandelgangen gaat het gerucht dat de linksbuiten overweegt om aan de slag te gaan in de Eredivisie, bij Groningen óf PSV. “Als Arjen Robben verstandig is, komt hij niet. Het is een soort romantiek dat nergens op slaat. Bij een terugkeer wordt er veel te veel van zo’n jongen verwacht. Bij een mindere dag of een blessure valt de hele Nederlandse media over hem heen”, zegt Derksen.

“Dan gaan vervelende mannetjes in talkshows het daar over hebben. Robben is een veteraan die nog steeds goed kan voetballen. Hij moet naar Amerika. Het is daar zonnig en het is een prettig land om te wonen. California of Florida is wel wat. Of kies een leuke stad als Boston of Chicago.”

“Daarna moet hij pas terugkeren naar Groningen als jeugdtrainer of technisch directeur”, voegt de analist van Veronica Inside daar direct aan toe. “Robben heeft het fantastisch volgehouden tot zijn 35ste, maar nu komt de leeftijd dat je als voetballer heel snel oud wordt. Ik had dat al op mijn 28ste.”

Lees ook: Maatpak in Groningen, jaartje PSV of afbouwen in Amerika: de opties voor Robben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *