PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Dumfries probeerde omhaal De Jong te imiteren: ‘Scheurde bijna alles af’

Denzel Dumfries krijgt op de training vaak te maken met zijn directe tegenstander Steven Bergwijn. De rechtsback is zelfverzekerd en vindt dat hij Bergwijn aankan. Ook kijkt hij naar het mooiste doelpunt dat hij bij PSV heeft gezien, de omhaal van Luuk de Jong tegen FC Utrecht.

Als hij de vraag krijgt met welke medespeler hij de meeste moeite heeft, moet Dumfries lachen: “Ik denk dat ze er allemaal niet langskomen hoor, nee. Op de training komen ze er niet langs”, stelt hij tegenover Voetbal International.

Ook voor zijn directe tegenstander Bergwijn is hij niet bang. “Ik noem Stevie altijd Stampoe. Hij is gezet, stevig, maar snel en kort bij de grond, dus vandaar Stampoe.” Een eigen bijnaam heeft Dumfries niet. “Ja ze noemen me soms Dumf. Mercedes Denz heb ik nog niet eerder gehoord, ik vind hem wel origineel. Ik zal het even introduceren, misschien willen ze me zo gaan noemen, maar ik denk het niet.”

Het mooiste doelpunt dat de rechtsback heeft gezien, kwam van De Jong. “Die omhaal van Luuk (tegen Excelsior, red.) had ik wel willen scoren. Ik heb het geprobeerd, maar dat doe ik niet meer. Toen scheurde ik bijna alles af.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.