ED: PSV wil langer door met viertal en rekent op meervoudige witte rook

PSV gaat de komende weken werken aan de toekomst, meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag. Volgens de ochtendkrant moeten er op korte termijn vier contracten worden verlengd bij de Eredivisie-koploper.

De handtekening van Yorbe Vertessen zal naar verwachting binnenkort al gezet worden. De Belgische spits beschikt over een aflopende verbintenis, maar zal van PSV een tot 2022 doorlopend contract krijgen als verjaardagscadeau (Vertessen wordt dinsdag achttien jaar, red.). Dat de Eindhovenaren het in de jonge Belg zien zitten, blijkt uit het feit dat hij samen met Mohammed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal mee mag op trainingskamp.

Joël Piroe is in principe transfervrij aan het einde van het seizoen, maar kan ook een contractaanbieding tegemoet zien. De negentienjarige spits heeft een sterke eerste seizoenshelft namens Jong PSV achter de rug, waarin hij acht Keuken Kampioen Divisie-goals op zijn naam schreef.

Verder is PSV nog steeds van plan de tot medio 2020 doorlopende contracten van Pablo Rosario en Donyell Malen openbreken. Het ED meldde eind september al dat langer door wil met de controleur en de vleugelaanvaller, die hun handtekening echter nog niet gezet hebben. Volgens de ochtendkrant zijn er evenwel geen beren op de weg en gaat de Eredivisie-club er alsnog vanuit dat er binnenkort een akkoord wordt bereikt met Rosario en Malen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *