PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Financiële winst sc Heerenveen: PSV-transfer Dumfries speelt grote rol

De transfer van Denzel Dumfries van sc Heerenveen naar PSV heeft de club uit Friesland geen windeieren gelegd. Mede door de lucratieve deal werd het vorige seizoen (2017/2018) afgesloten met een winst van maar liefst 6,1 miljoen euro.

‘Dit is een belangrijk onderdeel van het beleid. Het behalen van winsten uit transfers is onontbeerlijk voor een club als sc Heerenveen’, valt er te lezen in het jaarverslag van de club. Door de winst van ruim zes miljoen euro hebben de Friezen nu een eigen vermogen van ruim zesentwintig miljoen euro. 

Toch geeft het positieve resultaat van dit seizoen geen garanties voor de toekomst. ‘Mooie cijfers, maar voor de toekomst is er terechte reden voor zorg’, staat er dan ook in het verslag. Het is namelijk nu al bekend dat Heerenveen het huidige seizoen (2018/2019) af zal sluiten met verlies. Dit komt mede doordat de club dit seizoen tot nu toe alleen Henk Veerman wist te verkopen aan 1. FC St. Pauli voor om en nabij 500.000 euro. ‘Daarom is er behoefte aan bestuurlijke rust en ondersteuning van elke stakeholder, zodat, met het beleidsplan in de hand, gewerkt kan worden aan een (financieel) gezond en optimaal presterend sc Heerenveen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.