PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Fred Rutten tevreden over trainingskamp

PSV is klaar voor de tweede seizoenshelft. In het Spaanse La Manga waren de Eindhovenaren de afgelopen week aanwezig om te trainen en een tweetal oefenwedstrijden af te werken. Trainer Fred Rutten keek tevreden terug op het uitstapje naar Spanje. “We hebben een uitstekende trainingsweek achter de rug”, liet hij weten op de officiële website van de Eindhovenaren.

Met Memphis Depay, Jürgen Locadia, Menno Koch, Stefano Marzo, Imad Najah en Nigel Bertrams had Rutten zes jongelingen opgenomen in zijn selectie van het trainingskamp. “Hun grondhouding was okay. De één deed het wat beter dan de ander, sommigen moeten nog wat brutaler worden. Maar ik ben content. Ik heb hen aangegeven wat ik van hen verwacht en ook wat ik niet van hen verwacht.”

Toch waren er een aantal mindere momenten. Zo haakte Orlando Engelaar geblesseerd af. “Orlando is nader onderzocht door een enkelspecialist. Hij moet voorlopig rust houden. Hoe lang, dat weet ik op dit moment niet.” Ook Dries Mertens kon niet volop meedoen in Spanje. “Hij heeft maar één helft kunnen spelen, omdat we hem uit voorzorg rust gaven. Maar hij heeft wel goed kunnen trainen en kan alvast vooruit kijken naar volgende week zondag.”

Rutten is vol vertrouwen voor de aankomende seizoenshelft. “We hebben de hele groep nodig in de tweede seizoenshelft. Ik verwacht dat wij de lijn van onze ontwikkeling doortrekken, dat het team nog verder zal groeien. Ik heb veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft. Richting het einde van de eerste seizoenshelft zag je al dat de wisselvalligheid aan het verdwijnen is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *