PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Gerbrands: “Je hebt Barcelona, Real Madrid en dan komt PSV. Dat is echt zo”

Toon Gerbrands is enthousiast over de stap van PSV naar Mexico. Volgens de algemeen directeur liggen er voor de Eindhovenaren heel veel mogelijkheden in Midden-Amerika. De thuiswedstrijd tegen Excelsior stond dan ook in het teken van ‘de Mexicaanse avond’.

“Salcido wordt ambassadeur. We hebben Guardado en Moreno gehad en nu weer de nieuwe lichting met Lozano en Gutiérrez. Die connectie is zo verschrikkelijk groot”, zegt Gerbrands voor de camera van FOX Sports. “Wij zijn een jaar bezig geweest om dat in Mexico te regelen. De samenwerking met Chivas is daar een uitvloeisel van. Er zijn honderd miljoen mensen daar. Dat PSV gaat samenwerken met zo’n club is voorpaginanieuws daar.”

“Je hebt Barcelona, Real Madrid en dan komt PSV. Dat is echt zo”, vervolgt Gerbrands. “Toen wij vorig jaar het rugnummer van Lozano bekendmaakten hadden we achttien miljoen hits. Op een gegeven moment waren we bijna populairder in Mexico City dan in Eindhoven. Dat is een gigantische markt. We zijn heen geweest en die connectie is nu gelegd. Het is voor ons heel interessant.”

Volgens Gerbrands valt er veel te halen. “Een club als Chivas heeft een database van veertig miljoen mensen. Als wij ooit een wedstrijd zouden spelen in de Verenigde Staten, daar zijn tien miljoen volgers, dan weten we zeker dat zo’n Orange Bowl (stadion in Miami) meteen vol zou zitten met 110.000 toeschouwers. We hebben op dit moment ook meer dan twintig aanbiedingen om oefenwedstrijden te spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *