Gerbrands kijkt niet naar Ajax: ‘Ze hadden al meer dan honderd miljoen op de bank’

De fans van PSV hoeven in tegenstelling tot die van Ajax geen vuurwerk te verwachten op de transfermarkt in januari. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is de deur van het Philips Stadion gesloten. Alleen Bart Ramselaar mag nog vertrekken.

“Wat er ondertussen bij ons allemaal speelt aan transferzaken? Nou…da’s helder, niks”, zegt Gerbrands in het Algemeen Dagblad. Dat is niet omdat er geen interesse is voor sterspelers zoals Hirving Lozano. “Maar omdat men weet: ze zeggen bij PSV nu toch ‘nee’ op alles. Die strategie is bewust. En zelf halen we ook niks erbij.”

Gerbrands maakt zich geen zorgen om Ajax, dat komende zomer de bankrekening flink lijkt te gaan spekken. “Ze hadden al meer dan honderd miljoen euro op de bank. Wij houden ons alleen met onszelf bezig en volgen de trends. We willen een pot met tientallen miljoenen vormen en hebben daar nog wel een paar goede transfers voor nodig”, laat hij weten in het Eindhovens Dagblad.

“We hebben de afgelopen jaren naast alle sportieve prestaties tientallen miljoenen aan schulden weggewerkt, onze basis is verbeterd. Toch willen we een pot vormen om in de toekomst nog beter op zaken te kunnen anticiperen”, verklaart Gerbrands. “Dat de transferbedragen vanuit de Eredivisie hoger lijken te worden, vind ik goed nieuws.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *