PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Gerbrands reageert op verwachte megatransfer Ajax: ‘Lozano ook bijzonder’

Toon Gerbrands vindt het een goede ontwikkeling voor de Eredivisie dat Ajax liefst 75 miljoen euro verdient aan de op handen zijnde transfer van Frenkie de Jong. De algemeen directeur van PSV hoopt dat het positieve gevolgen heeft voor de hele competitie, zegt hij tegen FOX Sports.

Met Hirving Lozano heeft PSV ook een speler van de buitencategorie in huis. De statistieken van de Mexicaan zijn indrukwekkend: 32 goals en 14 assists in 57 duels. Gerbrands wordt dan ook gevraagd wat hij denkt van de vermeende transfer van De Jong naar Paris Saint-Germain. “Ja, dat is een goede vraag. Het enige voordeel is dat als de Eredivisie-bedragen écht omhoog gaan, dat de Nederlandse markt een hogere waarde gaat krijgen.”

“Hoe ‘hoger’ spelers worden verkocht, ook van Ajax, hoe beter het voor ons is”, vervolgt Gerbrands, die zich niet stiekem al rijk rekent met het oog op een toptransfer van de Mexicaanse aanvaller van PSV. “Nee, want wij hebben nog geen aanbiedingen op Lozano. Ik heb geleerd om niet te speculeren, dus wij rekenen ons nog niet rijk.”

Gerbrands benadrukt dat de transfersom van De Jong een goede ontwikkeling is. “Dat klopt, maar het is ook een bijzondere speler volgens mij. En Lozano is ook een bijzondere speler. Je ziet hoe hard het kan gaan. Anderhalf jaar stond ik interviews te geven dat het Nederlands voetbal ongeveer dood was. Nu is het Nederlands elftal weer op niveau. En spelers die het goed doen zijn internationaal heel gewild. Dat zijn alleen maar goede ontwikkelingen, vinden wij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *