Geërgerde Van Bommel doet oproep: ‘Die clubs komen er nog mee weg ook!’

Mark van Bommel vindt het ‘eigenlijk onvoorstelbaar’ dat tal van Nederlandse Eredivisie-ploegen op kunstgras spelen. De PSV-trainer uit zijn verbazing en ergernis in een groot interview met Voetbal International. 

Onder meer Heracles Almelo, PEC Zwolle en VVV-Venlo spelen op kunstgras. “Onvoorstelbaar, eigenlijk. Voetbal is een heel ander spel op kunstgras. We hadden het net over fysiek, vechtvoetbal. Noem mij nou eens een vechtwedstrijd op kunstgras? Inderdaad, die bestaan niet”, zegt Van Bommel. “Je komt niet in de duels, je moet anders draaien, anders springen, de bal stuitert anders. Het is gewoon ander voetbal.”

Eerder dit jaar spraken Eredivisie-clubs over het afschaffen van kunstgras op het hoogste niveau. PSV, Ajax en Feyenoord bleken bereid om de overstap naar natuurgras te subsidiëren. De onderhandelingen mislukten uiteindelijk. Een geërgerde Van Bommel vraagt zich af of het op de huidige wijze ooit tot veranderingen komt. “Omdat sommige clubs dat niet willen en er nog mee weg komen ook! Nu bepalen de clubs alles in een soort van poldermodel. Dan kom je nooit ergens. Clubs kiezen namelijk altijd voor zichzelf.”

“Ik vind: laat de KNVB het bepalen met een soort van commissie met wijze mensen uit het voetbal. Die moeten kijken wat het beste is en wat nodig is om niet de aansluiting te verliezen met het buitenland. De KNVB maakt toch de competitie? Laat die zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!