PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Goalgetter wil doorbreken bij PSV: ‘Gevoel dat het gat niet heel groot is’

Joël Piroe heeft z’n zinnen gezet op een doorbraak in PSV 1. De negentienjarige spits was dit seizoen acht keer trefzeker in dertien optredens namens Jong PSV. Ook in jeugdelftallen van de topclub scoorde Piroe de afgelopen jaren aan de lopende band. 

De concurrentie bij de winterkampioen uit Eindhoven is groot – en dus speelt Piroe zijn wedstrijden voorlopig in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik ben blij dat ik wekelijks kan spelen op zo’n niveau. In het begin was het wel wennen, want je speelt tegen volwassen mannen, tegen mensen die voor hun brood voetballen”, zegt de tiener op het digitale thuis van PSV. “Het gaat nu ook om een stukje eer, het koste wat het kost willen winnen.”

Piroe merkt een groot verschil met wedstrijden die hij in de jeugd van PSV afwerkte. “Toen speelden we weleens tegen ploegen die dachten: oh, het is PSV, als we maar niet worden vernederd is het allemaal goed. Als wij met 2-0 wonnen waren sommige tegenstanders helemaal niet ontevreden.”

“In de Keuken Kampioen Divisie kun je met 4-2 voor komen tegen NEC en alsnog gelijkspelen. Zij vinden zichzelf ook een grote club die zichzelf altijd wil terugknokken. Dat is een heel groot verschil met de jeugdcompetitie.”

Doorbraak
Piroe steekt z’n ambities niet onder stoelen of banken. “Ik heb het gevoel dat het gat tussen mij en de groep niet heel groot is. Dit jaar wil ik me goed ontwikkelen zodat ik volgend jaar dusdanig bij de selectie op de deur kan kloppen dat ik er niet meer weg hoef.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *