PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Grootste talent van Mexico’ Lainez wil naar Ajax : ‘Ze kennen het Lozano-effect’

Ajax schijnt achter de schermen druk bezig te zijn met de komst van Diego Lainez, één van de grootste talenten van Mexico. De achttienjarige vleugelaanvaller moet volgens diverse media zo’n twaalf miljoen euro kosten. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt journalist en Mexico-kenner Daniel Reyes over de kwaliteiten én de potentie van Lainez. 

Namens Marca Claro volgt Reyes PSV-sterren Hirving Lozano en Erick Gutiérrez op de voet. In Mexico is de mogelijke komst van Lainez naar de Eredivisie groot nieuws, vertelt hij. Lainez gaf eerder deze week aan dolgraag aan de slag te willen bij Ajax. “Er is heel veel belangstelling voor hem. Lainez wil zo snel mogelijk naar Europa”, aldus Reyes in gesprek met VoetbalPrimeur. 

“Olympique Lyon en AS Roma hebben ook interesse, maar blijkbaar vindt Lainez Ajax toch de meest aantrekkelijke optie. Ajax twijfelt mogelijk tussen Lainez en andere spelers, maar zij hebben natuurlijk ook het Chucky-effect gezien. Sportief én commercieel is de komst van Lozano heel goed geweest voor PSV. Dat speelt mogelijk dus ook een rol voor Ajax bij een transfer.”

Hoewel het beiden vleugelspelers zijn, zou Reyes zijn landgenoten Lainez en Lozano toch anders willen typeren. “Lainez is echt een dribbelaar. In Mexico worden ze als twee verschillende soorten spelers gezien. Chucky is sneller, Lainez heeft meer techniek. Lainez nu veel meer aandacht dan Lozano toen hij nog achttien was. Dat komt omdat Lainez voor één van de grootste clubs van het land speelt.”

Niet normaal
In eigen land wordt de piepjonge linkspoot bejubeld. “Op z’n achttiende speelt hij al in de basis bij Club América, een van de beste teams van Mexico. Club América heeft veel geld, kan hoge salarissen betalen en is daarom aantrekkelijk voor spelers uit bijvoorbeeld Argentinië en Colombia. Eigenlijk is het niet normaal dat een jongen van achttien in de basis staat.”

“Lainez moet nog wel meer doelpunten gaan maken. Ik denk dat-ie dat uiteindelijk ook wel zal doen”, vervolgt Reyes. “Het is geen Lionel Messi, de beschrijving wonderkind is misschien wat overdreven, maar in mijn ogen is hij zéker het grootste talent van Mexico.”

De journalist snapt de vergelijking tussen Lainez en Arjen Robben. “Ze zijn allebei links en Lainez heeft inderdaad iets van hem weg. Verdedigers wéten wat Robben gaat doen en toch kunnen ze ‘m niet stoppen, bij Lainez is dat ook zo. Maar Robben: is een fenomeen, scoort ook vaak – en Lainez dus nog niet.”

Ajax
Een transfer van Lainez naar Ajax zou ‘heel bijzonder’ zijn voor het Mexicaanse voetbal, stelt Reyes. “Ajax was vooral in de jaren negentig erg populair in Mexico. Tegenwoordig krijgt PSV veel meer aandacht, dat heeft natuurlijk te maken met de Mexicaanse spelers die er gespeeld hebben en nu actief zijn. Als Lainez inderdaad naar Ajax verkast, zal dat Ajax enorm veel aandacht opleveren.”

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.