‘Gutiérrez kijkt met brede blik naar dingen en hij is opener dan Lozano’

Voor PSV staat dinsdagavond tegen Internazionale weinig meer op het spel, maar Erick Gutiérrez kijkt uit naar het treffen in Milaan. De Mexicaanse middenvelder wil zijn stempel drukken op het spel van de Eindhovenaren.

Gutiérrez was in zes Eredivisie-duels al rechtstreeks betrokken bij zeven goals. Vrijdag tegen Excelsior kreeg hij voor het eerst een kans in de basis. Dat ging ten koste van Gastón Pereiro. “Ik was wel moe vrijdagavond na Excelsior, want ik ben niet meer gewend om een hele wedstrijd te spelen”, zegt de 23-jarige linkspoot in het Algemeen Dagblad.

“Het was een goede test om te voelen hoe dat is, 90 minuten in de Eredivisie. Twee dagen vooraf hoorde ik dat ik zou gaan spelen. De trainer zei: je hebt een speciale rol als nummer tien”, vertelt Gutiérrez, wiens voorkeur eigenlijk iets verder naar achteren ligt. “Als nummer Eight, acht. Dat is mijn beste rol.” Als linkshalf was hij bij Pachuca het creatieve brein en groeide hij uit tot international.

De Mexicaanse journalist Daniel Reyes van Marca Claro Sport volgt PSV op de voet en interviewt Guti graag. “Omdat hij met een brede blik naar dingen kijkt. En hij is opener dan Hirving Lozano.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *