Hendrix: ‘Enige wat je dan kunt doen, is soms zeggen dat ze iets laten schieten’

Jorrit Hendrix en Pablo Rosario vormen dit seizoen een blok op het middenveld van PSV. Eerstgenoemde is erg te spreken over de onderlinge samenwerking.

“Met Pablo liep het vanaf het begin en bleef het lopen”, vertelt hij in gesprek met Eindhovens Dagblad. “Zowel verdedigend als aanvallend denk ik dat we een goed blok vormen. We hebben weinig woorden nodig om elkaar iets duidelijk te maken. Doet hij een stap naar rechts, dan ga ik mee die kant op en als ik naar links stap doet hij dat weer.”

Hoewel hij pas 23 jaar is behoort Hendrix toch al tot de ‘veteranen’ van de Eindhovense selectie. De middenvelder probeert zich tijdens het trainingskamp in Doha dan ook te ontfermen over neuwelingen die zich bij de selectie hebben gevoegd. “De trainingen zijn zwaar en het enige wat je dan kunt doen, is soms zeggen dat ze iets laten schieten of dat ze bijvoorbeeld een keer de vrije man zijn in een partijspel. De trainers letten daar uiteraard goed op. In het koppie zit het bij die jongens wel goed en als wij het goede voorbeeld geven, pikken ze alles snel op.”

Mohammed Ihattaren, Yorbe Vertessen, Zakaria Aboukhlal en Mike van de Meulenhof zijn voor het eerst mee op trainingskamp met de hoofdmacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *