Hendrix ‘stelt zich kandidaat voor Oranje’: “Echt een goede voetballer”

PSV-controleur Jorrit Hendrix bewees zaterdagavond tegen Heracles Almelo dat hij toe is aan het Nederlands elftal, vindt Telegraaf-rapporteur Willem de Vries. Deze gaf Hendrix een 7 voor zijn optreden in Almelo.

De linkspoot uit Panningen is al jarenlang het ‘cement tussen de stenen’ bij PSV. “In Almelo heeft hij wel weer laten zien dat hij echt een goede voetballer is, die in mijn optiek het niveau van het Nederlands elftal ook aankan”, laat de Vries weten aan zijn werkgever. De rapporteur prijst het loopvermogen van Hendrix. “Hij was overal te vinden en constant aanspeelbaar. Dat komt doordat hij de hele wedstrijd in beweging is. Bovendien was zijn passing ook goed verzorgd.”

Dat bleek bij de 0-1 van Steven Bergwijn, die werd gelanceerd na een fraaie steekpass van Hendrix. Ook de doelpuntenmaker kan rekenen op een 7 van De Vries, inclusief lovend commentaar. “Bergwijn verkeert duidelijk in topvorm. Dat laat hij wekelijks zien. Aan de bal is hij zo sterk. Ook tegen Heracles was hij nauwelijks af te stoppen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *