PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Herrera tempert Lainez-euforie: ‘Ouders denken dat ze Messi of Ronaldo hebben’

Miguel Herrera, trainer van Club América, trapt op de rem wat Diego Lainez betreft. De achttienjarige Mexicaan is goed, maar moet rustig worden gebracht, zegt hij op de Mexicaanse televisie. Lainez staat hoog op het verlanglijstje van Ajax.

“De ontwikkeling van Lainez kreeg een boost door alle blessures die hij had”, zegt Herrera bij Televisa Deportes. “Hij debuteerde in de First Division (hoogste niveau van Mexico, red.) toen hij erg jong was. Dat zorgt er ook voor dat een jongen verdwaald kan raken en zijn familie kan verliezen.”

“Het meest lastige is om de familie rustig te houden. Ze denken dat ze een Messi of Cristiano Ronaldo in huis hebben. Ze draaien door en denken dat ze de beste speler ter wereld hebben”, zegt Herrera. “Dat is niet zo. Lainez kan verloren raken, net zoals andere talenten verloren zijn gegaan.”

Herrera ziet echter wel dat Lainez een bijzonder groot talent is, maar hij benoemt niet alleen het doelwit van Ajax. “Er zijn goede spelers, maar je moet ze heel rustig brengen. We zijn niet in Europa of Argentinië, waar spelers van zeventien of achttien jaar al denken aan de volgende stap.”

Herrera laat vervolgens de naam van Hirving Lozano vallen. “Chucky vertrok toen hij twintig was. Hij is nu een grote speler, die gevolgd wordt door veel grote clubs, maar hij speelt al bij een grote club. In Argentinië zijn er zo vijftig of zestig spelers die vertrekken. We moeten leven met het idee dat spelers van achttien jaar oud zomaar kunnen vertrekken.”

Volgens de berichten uit Mexico hebben Ajax en Club América nog geen definitief akkoord bereikt over de transfer van Lainez. De Mexicanen willen graag twaalf miljoen euro hebben, daar waar Ajax niet verder wil gaan dan tien. Naar verluidt zijn ook Olympique Lyon en AS Roma in Lainez geïnteresseerd.

Lees ook: ‘Grootste talent van Mexico’ Lainez wil naar Ajax : ‘Ze kennen het Lozano-effect’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.