‘Ik dacht begin dit seizoen dat Ajax de titel zou pakken, maar ik zeg nu PSV’

PSV prolongeert dit seizoen de titel in de Eredivisie. Dat voorspelt Robert Maaskant, die een hoge pet op heeft van de Eindhovense club en zijn trainer Mark van Bommel.

“PSV wordt kampioen”, stelt Maaskant tegen het Algemeen Dagblad. “Aan het begin van het seizoen dacht ik dat Ajax de titel zou pakken, maar als ik nu een naam zou moeten noemen zeg ik PSV. Mark van Bommel levert daar uitstekend werk. Er breekt veel jong talent door en de grootse aankoop, Érick Gutiérrez, is niet eens zeker van een basisplaats.”

De technisch directeur van Almere City FC ziet nog meer voordelen voor PSV. “Zij kunnen zich volledig op de competitie richten, terwijl Ajax nog op verschillende fronten actief is. Dat zou wel eens het verschil kunnen maken.”

Met pijn in het hart wijst Maaskant De Graafschap aan als degradatiekandidaat nummer één. “Ik vind het wel jammer. Ik heb immers veel sympathie voor die club, maar de selectie is gewoon niet goed genoeg om te concurreren met de andere clubs. De concurrenten pakken eigenlijk ook teveel punten. FC Emmen heeft bijvoorbeeld al een flinke voorsprong opgebouwd met de Graafschap.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *