PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

‘Ik werd zwartgemaakt omdat ik mijn contract bij PSV niet wilde verlengen’

Zakaria Bakkali vertelt in het Belgische Het Nieuwsblad over zijn periode bij PSV. De aanvaller van Anderlecht vertrok in Eindhoven via de achterdeur, na onenigheid over een nieuw contract.

“Op mijn 12de werd ik al verleid om naar PSV te gaan, maar de eerste twee maanden waren een ramp”, vertelt Bakkali. “Alleen met de trein van Luik naar Eindhoven: daar was ik niet klaar voor. Ik stond snel terug bij Standard om weer samen te voetballen met David. Daarna organiseerde PSV zich beter en vertrok ik toch definitief naar Nederland.”

PSV onderhandelde met Bakkali over een nieuw contract, maar een definitief akkoord kwam er nooit. PSV verweet de speler onder meer dat hij continu van voorwaarden veranderde. Bakkali kreeg het stempel ‘lastige jongen’. “Bij mij dateert dat van toen ik als tiener mijn contract niet wilde verlengen bij PSV. Toen hebben ze mij zwartgemaakt. Toen ik bij Anderlecht arriveerde zei Vanhaezebrouck (trainer, red.) ook: Ik hoorde zoveel roddels over jou. Drie maanden later stelde hij zijn mening bij: Zak, in feite ben je een engeltje.”

Bakkali verliet PSV in 2015 voor Valencia. “Het was altijd mijn ambitie om in Spanje te voetballen. Nog steeds, trouwens. En toen ik op mijn 18de van PSV naar Valencia ging, voelde dat goed aan. Ik had met trainer Nuno gepraat en hij rekende op mij. Mensen die zeggen dat wij alleen voor het geld naar het buitenland gingen, vergissen zich.”

De aanvaller benadrukt dat geld niet zijn belangrijkste motivatie is. “Echt niet. Het is mijn pa die alles beheert van A tot Z. Mijn ouders hebben het beste met me voor en beslissen mee waaraan ik mijn centen best spendeer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *