Jong PSV-aanvoerder vertrekt per direct uit Eindhoven: ‘De kans deed zich voor’

Dirk Abels verruilt PSV definitief voor Sparta. De Eindhovense en Rotterdamse club hebben de transfer van de 21-jarige verdediger woensdag bevestigd.

Abels tekent bij Sparta een contract tot medio 2021. Hij komt per direct over van PSV, waar de verdediger geen uitzicht had op speelminuten in het eerste elftal van trainer Mark van Bommel. Abels was dit seizoen aanvoerder van Jong PSV en kwam veertien duels in actie (twee goals). Hij speelde één wedstrijd in PSV 1.

“Wij volgen Dirk al langere tijd en wilden hem eigenlijk voor volgend seizoen vastleggen. Met het oog op de toekomst zien wij in hem een eerste elftalspeler voor Sparta”, verklaart technisch manager Henk van Stee op de Sparta-website. “Gelukkig deed de kans zich voor om hem per direct over te nemen van PSV en daar hebben wij graag gebruik van gemaakt. Omdat Dirk op meerdere posities uit de voeten kan, geeft dat meer opties in onze selectie.”

Bij Sparta treft Abels voormalig teamgenoot Laros Duarte. De middenvelder wordt de rest van dit seizoen door PSV verhuurd aan de Rotterdamse titelkandidaat uit de Keuken Kampioen Divisie. Abels maakte afgelopen zondag tegen Jong Ajax (2-2) zijn laatste doelpunt voor PSV, waar hij sinds 2010 speelde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *