PSVRSS

Alle nieuwtjes rondom PSV selectief voor jou verzameld!

Lachende Labyad: “En toen kwam ik bij PSV met een Ajax-trainingspak…”

Ajax-middenvelder Zakaria Labyad heeft er altijd al van gedroomd om in het eerste elftal van de Amsterdammers te spelen. Zelfs toen hij nog in de jeugd van PSV speelde, kon de nu 25-jarige spelmaker zijn liefde voor Ajax niet onderdrukken.

“Ik speelde bij PSV in de O15, ik weet nog dat Wiljan Vloet de jeugdopleider was. En toen kwam ik bij PSV met een Ajax-trainingspak…”, lacht vijfvoudig Marokkaans international ingesprek met Inside Ajax op Ziggo Sport. Labyad laat weten dat hij dit niet bewust deed. “Ik vond de kleren van Ajax altijd al heel mooi. Als je op een toernooi was, dan ruilde je al spullen met de jongens van Ajax.”

Het huwelijk tussen PSV en Labyad zou uiteindelijk geen gelukkig einde krijgen. De aanvallend ingestelde middenvelder debuteerde weliswaar als zestienjarige in het eerste elftal, maar kwam later in conflict met de Eindhovenaren nadat beide partijen het niet eens konden worden over contractverlenging. In 2012 vertrok Labyad naar Sporting Portugal, waarna hij via Vitesse, Fulham en FC Utrecht in Amsterdam belandde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *