‘Met deze elf start Oranje vanavond tegen Gibraltar’

Vanavond speelt Oranje een WK-kwalificatieduel tegen Gibraltar. En de verwachting is dat bondscoach Frank de Boer met dezelfde elf zal beginnen als tegen Letland. Dit si de verwachting van zowel het AD als de NOS.

Tim Krul behoudt zijn plek onder de lat, Denzel Dumfries krijgt weer de voorkeur boven Kenny Tete en Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal zijn de overige verdedigers.

Waar De Boer tegen Turkije (4-2 verlies) opteerde voor Marten de Roon als breker op het middenveld, zal Davy Klaassen tegen Gibraltar samen met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong de middelste linie vormen. In de aanval is er een derde basisplaats op rij voor Steven Berghuis. Luuk de Jong zal weer als diepste spits fungeren, waardoor Memphis Depay de linksbuiten is.

De Boer legde maandag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar uit waarom hij niet voornemens is met een extra aanvaller te beginnen. “Als je meer spelers voorin hebt, wil dat niet zeggen dat het makkelijker wordt. De ruimtes worden dan alleen maar kleiner. De tegenstander moet je lokken en via snelle combinaties de ruimtes vinden. Ik geloof niet dat je met extra mensen voorin meer gaat creëren”, vertelde hij.

Vermoedelijke opstelling: Krul; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Klaassen, F. de Jong; Berghuis, L. de Jong, Memphis

The post ‘Met deze elf start Oranje vanavond tegen Gibraltar’ first appeared on "EENDRACHT MAAKT MACHT".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *