Met gierende banden weg uit Eindhoven: vier transferopties voor Ramselaar

Zo goed als zeker is Bart Ramselaar (22) bezig aan zijn laatste weken in dienst van PSV. De middenvelder komt niet voor in de plannen van Mark van Bommel en gaat daarom op zoek naar een nieuwe club tijdens de winterse transferperiode. Wat is een logische vervolgstap voor Ramselaar? VoetbalPrimeur noemt vier transferopties.

Dat de samenwerking tussen Ramselaar en PSV z’n einde nadert, lijkt een zekerheidje. Dit seizoen kwam de drievoudig Oranje-international welgeteld 22 minuten in actie in de Eredivisie. Onder Phillip Cocu was de rechtspoot al geen onbetwiste basiskracht in Eindhoven, nu is hij zelfs volledig uitgerangeerd. PSV betaalde in de zomer van 2016 zo’n drie miljoen euro aan FC Utrecht voor Ramselaar – en dus is nu de vraag in hoeverre de regerend kampioen bereid is om verlies te lijden op de aankoop. Wil technisch manager John de Jong meewerken aan een verhuur? Of verlangt hij juist de hoofdprijs? Het zal deels afhangen van de belangstelling. 

SC Heerenveen
Het Eindhovens Dagblad schreef dinsdag dat Ramselaar in principe z’n zinnen heeft gezet op een avontuur in het buitenland. Wellicht is het voor zijn loopbaan slimmer om éérst bij een subtopper in de Eredivisie minuten te maken en vervolgens in de zomer definitief de deur achter zich dicht te trekken in het Philips Stadion. Het gerucht gaat dat Heerenveen in januari mogelijk Yuki Kobayashi of Morten Thorsby in de verkoop gooit. Ramselaar zou een aardige vervanger zijn. Heerenveen heeft natuurlijk al goede banden met de Brabantse club. Denzel Dumfries verkaste dit jaar naar PSV en Sam Lammers wordt momenteel gehuurd. 

FC Utrecht
Een andere optie in de Eredivisie is FC Utrecht, de club waar Ramselaar zijn doorbraak beleefde. In de Domstad komt Ramselaar voor een aantal maanden terecht in een warm bad en kan hij z’n kwaliteiten op het hoogste niveau etaleren aan geïnteresseerde clubs. Utrecht-trainer Dick Advocaat slaat een buitenkansje als Ramselaar waarschijnlijk niet af. 


Anderlecht
Bij Anderlecht draait het dit seizoen (nog) niet lekker. De topclub uit Brussel staat na zeventien speelrondes in de Jupiler Pro League acht punten achter op koploper Racing Genk. Het ontbreken van een aanvallende middenvelder is één van de oorzaken achter de moeizame prestaties. Anderlecht haalde de afgelopen jaren vaker spelers uit de Eredivisie naar België. Een transfersom van – pak ‘m beet – 1 of 2 miljoen euro zou ook geen probleem moeten zijn voor Paars-Wit. 

Hertha BSC
Met zijn fysiek lijkt Ramselaar minder geschikt voor een harde competitie als de Premier League, Ligue 1 of het Championship. In de Bundesliga is er iets meer speelruimte voor middenvelders die de bal graag in de voeten willen hebben en tussen de linies opereren. Een suggestie: Hertha BSC. De formatie uit Berlijn probeert onder trainer Pál Dárdai verzorgd voetbal te spelen en doet dit seizoen een gooi naar een ticket voor de Europa League. Hertha heeft al een link met PSV: Derrick Luckassen wordt momenteel gehuurd van de regerend Eredivisie-kampioen. 

Wat vind jij een goede vervolgstap voor Ramselaar? Deel je mening in de comments! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *