Mika Väyrynen zoekt naar nieuwe club

Voor Mika Väyrynen is het een spannende zomer. De Fin zit, tot zijn eigen verbazing, na zijn vertrek bij SC Heerenveen nog altijd zonder club. Hij traint al enige tijd mee bij HJK Helsinki en kon daar ook een contract tekenen, maar mikt op een grotere club.

“Ik train al maanden mee bij HJK Helsinki, ben daardoor superfit en kreeg de vraag om daar te komen voetballen. Maar ik ben voor mijn gevoel nog niet klaar voor de Finse competitie”, zegt de 29-jarige oud-middenvelder van PSV in De Telegraaf.

“Ik wacht nog steeds op een goede aanbieding”, zegt Väyrynen, die niet verwacht had dat zijn geduld deze zomer zo op de proef gesteld zou worden. “Ik had wel verwacht nu een nieuwe werkgever te hebben.” Dat de clubs voorlopig niet voor hem in de rij staan, heeft volgens de Fin twee redenen. “Ik heb door blessures de laatste seizoenen wat minder wedstrijden gespeeld. En Heerenveen heeft een slecht jaar achter de rug. Daardoor is het kennelijk niet opgevallen dat ik dertig competitiewedstrijden meedeed, een hoog niveau haalde en nooit geblesseerd was.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *