Nieuwe positie voor Willems: ‘Ik was verbaasd en dacht: waarom?’

Jetro Willems speelt de laatste wedstrijden niet als linksback, maar als centrale middenvelder bij zijn ploeg Eintracht Frankfurt. Het kwam als een verassing voor de Nederlander toen hij hoorde dat coach Adi Hütter hem op die positie wilde gebruiken.

Willems stond voor het eerst op het middenveld toen hij de zieke Jonathan de Guzman verving in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. “Toen de coach de dag voor de wedstrijd naar me toe kwam en zei dat ik als centrale middenvelder zou gaan spelen, was ik verbaasd. Ik dacht: middenveld, waarom?“, aldus Willems tegen SPORT BILD.

Zijn spel op het middenveld beviel Hütter zo goed dat Willems ook in het competitieduel tegen VfL Wolfsburg (2-1 verlies) aan de aftrap verscheen. “De coach gelooft dat ik het goed kan doen op die positie. Hij zegt dat ik een allrounder ben”, aldus de voormalig PSV’er. Hij weet niet of hij ook daadwerkelijk middenvelder blijft. “Het is vooralsnog slechts een optie. Maar waarom zou het niet iets voor de toekomst kunnen zijn?”

Door het goede spel van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic kwam Willems dit seizoen nog niet veel aan voetballen toe in Duitsland. Aan een transferverzoek heeft hij echter geen moment gedacht. “Ik ben niet naar de club gestapt met het bericht dat ik weg wil. Ik denk ook niet dat ik in de positie zit om dat te zeggen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *