Nilis prijst verhuurde PSV’er: ‘Grote toekomst tegemoet, hij heeft alles in zich’

Luc Nilis is positief over de aanvallers van PSV. Steven Bergwijn, Luuk de Jong en ook de verhuurde Sam Lammers krijgen de complimenten van de oud-aanvaller.

Nilis is tegenwoordig assistent-trainer bij VVV-Venlo, maar werkte in het recente verleden met de aanvallers van PSV. “De meeste voldoening haalde ik uit hun wedstrijden, als ik terugzag waarop we door de week hadden geoefend. Er is niks mooiers. Ik kan ook echt genieten van de ontwikkeling van sommige spelers”, vertelt hij aan Voetbal International.

De 51-jarige Belg prijst Bergwijn. “Goeie jongen, schitterende voetballer. Hij wordt beter en beter.” Ook Lammers, die nu op huurbasis bij sc Heerenveen speelt, krijgt de complimenten. “Die gaat volgens mij óók een grote toekomst tegemoet. In Heerenveen kan hij nu minuten maken, van daaruit kan hij straks weer verder. Hij heeft alles in zich: prima mentaliteit, een heel goede trap in beide benen en hij bewaart de rust waar nodig.”

Op dit moment staat De Jong nog in de spits bij PSV. Nilis is gecharmeerd van de PSV-captain. “Twee jaar geleden waren ze Luuk de Jong nog buiten aan het schreeuwen in Eindhoven. Maar hij is mentaal zo sterk. Op de bank gezeten, aanvoerdersband ingeleverd. Maar geweldig teruggevochten. Met zijn talent als nummer 9 zal hij altijd komen bovendrijven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *